Of je nu gehuwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of met of zonder samenlevingscontract samenwoont: het einde van een relatie is een pijnlijk proces voor alle betrokkenen, zowel voor de partners als de eventuele kinderen.

Er zijn globaal twee manieren om te scheiden:

1. scheidingsmediation  (lees hierover verder bij mediation)

2. procedure op tegenspraak

Dit betekent dat beide partijen een eigen advocaat hebben en proberen via de advocaten te onderhandelen of de rechter een beslissing te laten nemen over de regelingen die na de scheiding zullen gelden. Ook bij scheidingen op tegenspraak blijft mijn motto dat optimale behartiging van de belangen van de cliënten met zich mee brengt dat escalerende ruzies moeten worden voorkomen.

Als u contact opneemt in verband met een scheiding zal ik eerst met u bespreken of mediation voor u en uw (ex-)partner een reële mogelijkheid is. Is dat het geval dan zal ik u beiden als mediator begeleiden naar een voor u allebei aanvaardbaar eindresultaat. Is mediation niets voor u, dan zal ik u graag als advocaat bijstaan en uw belangen in de procedure behartigen.

 

Muller Advocaat en Mediator staat voor een persoonlijke en zorgvuldige aanpak van juridische geschillen. Mr. Johanna L. Muller is scheidingsmediator en is gespecialiseerd in het (internationaal) personen-, familie- en jeugdrecht en het regulier vreemdelingenrecht

Mr Johanna L. Muller is advocaat in Amsterdam sinds 1980

Mr Johanna L. Muller heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de hoofdrechtsgebieden Familierecht (met name: Bijzonder curator, Internationaal privaatrecht, Jeugdbeschermingsrecht, Ouderschap en erkenning) en Vreemdelingenrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Bel voor juridisch advies020-6208789
Stuur een berichtmuller@mulleradvocaat.nl
KantoorOostenburgervoorstraat 90,
Amsterdam